Vitaminátor ovocná šťáva
" Když 100 % šťáva, tak na 100 % z ovoce"
Výrobek Vitaminátor 100 % ovocná přírodní šťáva BIO získala 1. místo v soutěži POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2009
Pokud máte zájem můžete si u nás zakoupit 100 % ovocné šťávy bez přidaných sladidel, konzervantů, umělých přísad a barviv.
- přírodní zdroj vitamínů a živin
- dlouhodobá trvanlivost
- aseptické balení
Cena:
200 Kč / 3 l (zelninová příchuť)
200 Kč / 3 l (ovocná příchuť)
Příchutě:
100 % jablko |
Jablko - červený rybíz |
100 % hruška |
Jablko - černý rybíz |
Jablko - hruška |
Jablko červená řepa |
Jablko - malina
|
Jablko - celer |
Jablko - jahoda |
Jablko - višeň |
Jablko - mrkev |
Jablko - rakytník
|
Jablko - petržel Jablko - švestka
Jak Vitaminátor 100 % ovocná šťáva prospívá Vašemu zdraví?
Jablko
Velký zdroj vitamínu C, což je důležitý antioxidant pro správnou činnost immunitního systému. Jablka mají zároveň poměrně málo kalorií a vysoký obsah fruktózy. Tento jednoduchý cukr je slabší než sacharóza (hlavní složka řepného cukru a třtinového cukru) a vstřebává se pomaleji, čímž napomáhá udžení stálé hladiny cukru v krvi. Jsou bohatá na hořčík, železo a křemík a jejich obsah draslíku je velmi vysoký. Šťáva z čerstvých jablek je velice užitečná při horečce a zánětech.
Mrkev
Mrkev je doslova zásobárnou cenných biolátek. K nejcennějším patří betakaroten - předstupeň životně důležitého vitamínu A, který mimo jiné zlepšuje vidění a pomáhá při šerosleposti. Mrkev má však i neobyčejně vysoký obsah selenu, jenž chrání naše tělo před volnými radikály. Dále obsahuje vitamíny ze skupiny D, E, K, lecitin, draslík, vápník, hořčík, jód a další minerální látky. To vše aktivuje látkovou přeměnu, zastavuje proces stárnutí, podporuje růst vlasů a nehtů a posiluje srdce a krevní oběh. Významně také snižuje riziko některých druhů rakoviny a srdečních potíží.
Višeň
Toto velmi zdravé ovoce je ideální k redukci váhy, protože podporuje snížení tělesné hmotnosti a také pro udržení zdravé pokožky. Toto ovoce obsahuje velké množství jódu, je proto vhodné pro nemocné se štítnou žlázou a bolestmi páteře, dále mají 80 % vody, vitamín C, E a B, karoten, železo, draslík, hořčík, fosfor, zinek, třísloviny. Višně jsou zdrojem minerálních látek a mají vliv na snižování horečky, posilování kapilár, jsou dobré proti zánětům. Višně mají mnoho vápníku pro kosti a zuby a pro správnou funkci nervů, železa pro krvetvorbu a dýchání buněk a draslíku, který podporuje vylučování vody z těla.
Červená řepa
Tato zelenina patří téměř bezkonkurenčně mezi nejefektivnější přírodní zdroje křemíku - zvavého také "minerál krásy". Křemík je nesmírně důležitý pro tvorbu a pevnost vazivovývh tkání a kostí, elasticitu a zdraví cévních stěn a v neposlendí řadě pružnost a mladý vzhled pokožky, pevné vlasy a nehty. Křemík celkově podporuje regeneraci celého organismu, je proto zpomalovačem stárnutí. Další velmi důležitou a bohatě zastoupenou látkou v červené řepě je kyselina listová. Ta je nepostradatelná pro plodnost žen a zdravý vývoj plodu, pro silné srdce a celý kardiovaskulární systém. Navíc také stimuluje obnovu a růst tkání (vazy, svaly, kůže, nehty, vlasy) a okysličování buněk.
Jahody
Jahody jsou chutné a zdravé. Obsahují velké množství vitamínů, zejména vitamin C, organické kyseliny, minerály, enzymy, vlákninu a další prospěšné látky. Komu mohou jahody prospět:
- lidem trpící dnou, revmatickým onemocněním a nemocemi z nachlazení - jahody obsahují vysokou koncentraci přírodní kyseliny salicylové (z podobé látky je vyroben acylpyrin)
- těm, kteří trpí chudokrevností - jahody mají velký obsah železa a dalších minerálů
- nemocným při léčbě ledvinových problémů, onemocnění játer, srdce a cév, zácpy, hemeroidů
- všem lidem jako profylaxe nádorových onemocnění - polyfenoly obsažené v jahodách jsou účinnými antioxidanty a působí proti rakovině.
Maliny
Přestože je toto ovoce příjemné vůně a sladké chuti, je naprosto chudé na kalorie a tuky, ale naopak bohaté na vitamín A, C, vlákninu, draslík a antioxidanty. Hodí se tedy pro redukční dietu, jelikož nás zasytí a podpoří látkovou výměnu. Odvodňují organismus a čistí střeva. Kdo trpí na nemoci ledvin a močového měchýře, měl by maliny zařadit do sezónního jídelníčku. Také posilují a dodávají lesk vlasům i nehtům. Jsou rovněž výbornou prevencí proti kardiovaskulárním onemocněním. Odbourávají cholesterol a snižují vysoký tlak. Léčí záněty v ústní dutině a kožní choroby. Zinek, který je obsažen v semínkách malin, podporuje sexuální výkonnost jak mužů, tak i žen.
Hruška
Jsou cenným zdrojem vlákniny (pektinu), která příznivě působí na sliznici žaludku a střev a na jejich vyprazdňování, vytváří pocit sytosti (prevence obezity). Obsahuje i látky s protizánětlivými a protisklerotickými účinky. Obsahuje žluté pigmenty, které mají ochranný účinek před oenmocněním dýchacích cest a plic. Také mohou snížit riziko onemocnění srdce a rakoviny.
Celer
Je považován za významný zdroj vitamínu skupiny B, protože obsahuje všechny vitamíny z této skupiny ve vyváženém množství, je zdrojem tzv. B-komplexu. Vitamíny skupiny B jsou velmi důležité např. pro zdravou kůži, nehty a vlasy, správnou funkci jater a střev, ale i pro "silné nervy". Jejich dostatek v těle napomáhá člověku k udržení dobré psychické kondice, celer nám tedy může pomoci i na duši - v boji proti stresu a depresi. Celer působí jako přirodní diuretikum - prostředek, který podporuje tvorbu moči, a tak čistí náš pohybový aparát, rozpouští usazeniny a pomáhá je odplavovat z těla. Je proto velkým pomocníkem při léčbě nemocí pohybového aparátu, jako jsou revmatismus, dna a artritida.
Černý rybíz
Je to pravá vitamínová pilulka. Ze všech bobulovitých plodů má nejvyšší podíl ovocných kyselin a ty aktivují látkovou výměnu. Rybízová šťáva odbourává jedy a upevní Vaše zdraví. Nenasycené kyseliny z oleje semen jsou důležité pro syntézu tzv. prostaglaninu E1, který se pozitivně účastní imunitních a zánětlivých reakcí. Listy zvyšují tvorbu moči, snižují krevní tlak, tělesnou teplotu a působí protizánětlivě (látka zodpovědná za protizánětlivé působení nebyla zatím odhalena). Plody obsahují velké množství vitamínu C, který je velmi důležitý antioxidant.
Jablko - Rakytník
90% jablko + 10% rakytník
Rakytníku se přezdívá „sibiřský zázrak“, neboť v plodech tohoto původem severského stromu nalezneme enormní množství zdraví prospěšných látek. Po staletí se využívá jako součást severské medicíny.
Rakytník je pro své pozitivní účinky na lidské zdraví známý už odnepaměti. Užívá se při léčbě mnoha onemocnění, pro zlepšení fyzického i psychického stavu a vitality. Rakytník obsahuje vysoké množství B vitaminů, vitamin C, D, E, K. Pomáhá při infekčních chorobách, angíně a bolestech hlavy. Obsahuje 10x více vitaminu C než pomeranč.
Jablko - Švestka
80% jablko + 20% švestka
Švestky jsou plné vitaminů a minerálů důležitých pro naše zdraví. Jejich významnou složkou jsou i stopové prvky a antioxidanty, které bojují proti volným radikálům.
Švestky jsou skvělým zdrojem energie. Výtečně chutnají a poskytují nám obrovskou zásobu zdraví prospěšných látek. Obsahují vitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin E a minerální látky, zejména vápník, hořčík, draslík, fosfor, zinek, železo, bor i síru. Významnou složkou jsou antokyany, červenomodrá barviva, která chrání tělo před rakovinou a nemocemi srdce, jelikož zachycují volné radikály. Ve švestkách se nachází také kyselina chlorogenová, nerozpustná a rozpustná vláknina. Švestky jsou ideální potravinou v zimě, neboť nám doplní téměř všechny látky, které naše tělo potřebuje.